martes, 22 de septiembre de 2009

Svenska: Bok och Bibliotek 2009


På bokmässan i Göteborg kommer jag vara i Schultz Förlags (Stockholm/Paris) monter med ett tjugotal titlar från olika kartoneras i Asunción, Paraguay. En del på castellano, endel på Portuñol Salvaje (spansk portugisisk blandning med guarani - från gränszonen Paraguy - Brasilien), och endel på bara Guaraní (ursprungsspråket i Paraguay). En del er poesi, en del noveller, en del er samlingar av talesätt etc.
Mer info här på bokässans hemsida.

Jag kommer även att presentera "Performance en Cartón". En samling av performance dokumentationer fran hela Latin Amerika och Burma som jag och Felicita Cartonera presenterade pa Asuncións bokmässa för några månader sedan. Planen er att den ska publiceras av lokala cartonera i Buenos Aires, Lima, Mexico City, Sao Paolo och på något sett i Puerto Rico. Tanken var även att översätta den till svenska för att presentera den på mässan men det har inte hunnits med.
Tidigare blogposts om presentationen av "Performance en Cartón" på Asuncións Bokmässa samt galleriet Planta Alta i Asunción, (båda i Paraguay), här, artiklar i Paraguay och Puerto Rico här och i Sverige här.

De fyra förlagen från Paraguay är:
Felicita Cartonera Hembyense  mest castellano o castellano salvaje (castellano guaraníficado)
YiyiJambo  mest pa portuñol salvajem
Mburikujarmi Kartonera  pa guaraní med inkluderad castellansk oversettning.
Mamacha-Nde-Tiey
 guaraní med castellansk oversettning. 

No hay comentarios.: